امروزه تمام افراد یک جامعه خواه ناخواه با موسیقی در ارتباط هستند، یکی بهعنوان طرفدار و مخاطب، دیگری بهعنوان سازنده، تهیهکننده، نوازنده و یا خواننده. همه و همه درگیر موسیقی هستند، حال هرکس به نسبت سن و شرایط و علایق خود با آن ارتباط برقرار میکند و از آن لذت میبرد، اما در کنار تمام این موارد موسیقی یکی از درآمدزاترین حرفههای دنیاست. هر سال میلیونها پول صرف تهیه، توزیع و خرید آثار موسیقی میشود.
پژوهش مرکز مشاوره در مورد موسیقی
شاید سهم کشور ما هم باتوجه به جمعیت۷۰ میلیونی سهم اندکی نباشد. مردم هنردوست ایرانی همواره علاقه خود را به موسیقی و خوانندهها نشان داده اند،گویی که با عدم رعایت قانون کپی رایت شاید بازار موسیقی ایران درآمدی معادل با درآمد موسیقی در خارج از ایران نداشته باشد و تعداد کم کنسرت و اجرا هم مزید برعلت آن شده باشد. اما با این حال افراد زیادی در ایران درگیر موسیقی هستند و با آن شب و روز را میگذرانند. متاسفانه جمعیت ۷۰ درصدی جوانان جامعه بیشترین مخاطب و مشتاق موسیقی را تشکیل میدهند، اما چرا متاسفانه؟
اپیدمی شهرت و درآمد در جوانان
بله متاسفانه سالانه تعداد زیادی از جوانان علاقهمند، به امید شهرت و درآمد هنگفت وارد دنیای موسیقی ایران میشوند و درست در همین زمان است که مشکلات بهوجود میآید، عدم نظارت صحیح و بدتر از آن نظارت توسط افراد غیرحرفهای بازار و حرفههای مشتق از موسیقی را به سمت و سویی پیش میبرد تا هویت و اصلیت آن نابود شود. در کنار تمام این مشکلات عدم مدیریت درست و حرفهای هم نتوانسته الگوبرداریهای خارجی را در بستر مناسبی قراردهد و محدودسازی، سانسور و فیلترینگ هم نه تنها مشکلات را حل نکرده بلکه هزاران مشکل جدید بهوجود آورده است.

تقلید کورکورانه و عدمتوجه به موسیقی
تقلید کورکورانه و عدمتوجه به مسائل پایه و اصلی موسیقی و ترانه، موسیقی عامهپسند را به ورطه نابودی گشانده است. موسیقیهای مبتذل و سطح پایین بیشترین سهم از بازار را به خود اختصاص داده است و بدتر از آن، این است که گوش عامه مردم به این نوع موسیقی عادت کرده البته این فاجعه تنها در موسیقی رخ نداده و متاسفانه با یک نظر کوتاه میتوان هزاران مورد را یافت.
تاثیر یک ویدیو کلیپ شاد
دیدن یک کلیپ زیبا میتواند خستگی و یا بیحوصلگی را برطرف کند و لحظات شادی را فراهم آورد. با تعدادی از دوستانم مشغول تماشای یک کلیپ از یکی از خوانندگان جدید داخلی هستم. او در کلیپ لباسهای آنچنانی و گرانقیمت پوشیده و ماشینهای بسیار گرانقیمتی سوار میشود و از شرایط فضا و نوع کلیپ میتوان متوجه شد که هزینه بسیار زیادی را برای کلیپ پرداخت کرده است. یکی ازدوستان میگوید که این خواننده برای آلبومش ویدیوکلیپ ساخته که همگی بسیار پرزرق و برق و گران هستند و برای آنها هزینه بسیار زیادی را متحمل شده. یادم میآید که چند ماه قبل در یکی از ایمیلهایی که برایم ارسال شده بود، مطلبی خواندم که این خواننده برای ساخت و تولید آلبومش حاضر شده است کلیهاش را نیز بفروشد!
چالش های هنرمندان در ایران
یعنی اوضاع مادی او به حدی خراب بوده است که برای هزینه ساخت و تولید آلبومش میخواسته کلیه اش رابفروشد! ولی در ویدیوکلیپهایش اصلا نمایی از فقر و بیپولی دیده نمیشود و حتی میتوان گفت، کمتر از پنج درصد مردم در ایران این چنین شرایطی را برای زندگی دارند.
وقتی که آمار فروش و مقدار پولی را که این خواننده بهدست آورده میشنوم، کاملا متعجب میشوم، چراکه شاید ۵۰ درصد از هزینههای خود را نیز نتوانسته پرداخت کند و با توجه به کیفیت ملودی و ترانههایش هم میتوان گفت بهزودی مانند هزاران خواننده دیگر از یادها میرود.
درآمد خوانندگان خارجی
اتفاقا بعد از آن کلیپ، یک کلیپ از یک خواننده خارجی پخش میشود. او با یک لباس کاملا ساده و یک ویدیوکلیپ کاملا معمولی موسیقیاش را به مخاطب خود ارائه میدهد. نه ماشینهای آنچنانی ونه زندگیهای مجلل! در صورتی که اودرسال گذشته حدود ۲۵ میلیون دلار درآمد داشته و یک خانه چند میلیون دلاری دارد و حدود ۱۰-۱۲ ماشین گرانقیمت، یک استودیوی کاملا مجهز و در واقع یک زندگی کاملا رویایی دارد. او با تمام داراییهایش چه ساده جلوی دوربین میرود و بیشترین توجه خود را به موسیقی و ترانهاش میکند. اینجا درست تمام شرایط برعکس است. ترانههای سطحی که نه از درد مردم میگویند و نه از شرایط و مشکلات و از آن بدتر حتی در بیان احساسات و عواطف و عشق نیز زبان الکن دارند، ولی درعوض ویدیوهایی پرهزینه و متظاهرانه دارند و حتی بیشتر از آنکه به نکات فنی تصویربرداری توجه شود، به لباس، ماشین، فضا و آرایش خواننده توجه شده است!
منبع: مرکز مشاوره و روانشناسی ایران-موسیقی در بین جوانان
:: برچسبها:
موسیقی ,
دنیای موسیقی ایران ,
کیفیت موسیقی ,
:: بازدید از این مطلب : 747
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1